Escriptors i il·lustradors als hospitalsUn any més, el ClijCAT i la Fundació Jordi Sierra i Fabra, han organitzat les visites d’escriptors/res i il·lustradors/res als nens hospitalitzats en diversos hospitals de Barcelona per celebrar el Dia del Llibre.
Una iniciativa de l’escriptor Jordi Sierra i Fabra, coordinat pel Consell Català del llibre, amb el propòsit que Sant Jordi i la festa del llibre sigui també un dia especial per a tots els infants i joves ingressats.

Aquesta idea va començar ara fa cinc anys a tres hospitals. Diversos escriptors i il·lustradors passen un dia sencer amb els nens als  hospitals. Els escriptors xerren una estoneta amb cada nen, a vegades els expliquen contes i els regalen llibres dedicats. Els il·lustradors fan dibuixos en directe i els parlen una mica de la seva feina creativa.

Aquest any la visita va ser el 22 d’abril, un dia abans de Sant Jordi.Personalment vaig compartir la visita a l’hospital de la Vall d’Hebron, amb els escriptors Anna Gasol, Teresa Blanch i  Jordi de Manuel. El personal mèdic va estar molt pendent d’atendre a la majoria de nens i nenes hospitalitzats i de fer-los passar una estoneta agradable. Vam poder estar a les habitacions i explicar contes, o dibuixar personatges tradicionals i també algun personatge de la seva preferència, com el d’un nen del Perú que no parava de demanar-me que li dibuixes herois i monstres. Altres nens estaven a les habitacions d’aïllament i ens hi vam comunicar per unes finestres grans i circulars. A través dels vidres, l’Anna Gasol els va explicar el conte d’un cavall i jo, com a il·lustrador, vaig dibuixar animals. Tots van rebre la nostra visita amb il·lusió. Van guardar els llibres al costat del coixí  i van penjar els dibuixos just enfront del llit per recordar aquesta experiència que els ha fet viure, una miqueta, el seu personal dia de Sant Jordi

 
Un dia ple d’emocions que, nosaltres escriptors i il·lustradors,  no oblidarem!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada